Vølvens spådom, norner og skæbne

I foråret 2018 har Folkeuniversitetet i Odense et hold, der måske kunne være noget for dig.

 

Hør med når Karen Bek-Pedersen lørdag d. 10. marts fortæller om skæbnen som den skildres i norrøn litteratur, mytologi og livssyn.

 

Dagen har to temaer, dels vølven og nornerne Urðr, Verðandi og Skuld, og dels skæbne, som den skildres i heltedigte, skjaldedigte og sagaerne.

 

Du kan tilmelde dig temadagen her: https://fuodense.dk/odense/program/filosofi-religion-og-teologi/voelvens-spaadom-norner-og-skaebne-1811-160

 

 

 

 

 

 

 

Foreningen NORDEN bliver 100 år i 2019

Foreningen NORDEN blev startet som en fredsbevægelse i Danmark, Sverige og Norge kort efter afslutningen af 1. verdenskrig. 

 

I Danmark blev Foreningen NORDEN stiftet den 15. april 1919.

 

100-års jubilæet markedres både kulturelt og idépolitisk. i 100-året fremlægges et program om fremtidens nordiske arbejde.

 

På selve jubilæumsdagen, den 15. april 2019, vil der være en officiel fejring. Dette vil være en fællesnordisk manifestation.

 

 

 

Nyt fra Nordatlantisk Hus

 

 

FISK FRA FÆRØERNE

Hver torsdag  kl. 15 - 16.30


Hver torsdag kan du købe færøsk fisk fanget på langline hos fiskebilen NORÐFRA, der fremover vil sælge sund og bæredygtig fisk hver torsdag foran Nordatlantisk Hus fra kl. 15 - 16.30


 

 

FORDELE TIL VENNER AF NORDATLANTISK HUS    

Venner af Nordatlantisk Hus får en række fordele og støtter samtidig nordatlantisk kultur i Odense.

 

Som ven af huset bliver du holdt ajour med arrangementer i Nordatlantisk Hus, får tilbud på udvalgte arrangementer eller mulighed for at købe billet før salget starter, særtilbud på udvalgte varer i Butik Nordatlanten, 50% rabat på kaffe i Restaurant Nordatlanten og invitation fra Restaurant Nordatlanten med særlige tilbud.

TILBUD TIL VENNER AF NORDATLANTISK HUS

Vennetilbud - fire gange om året, er der nogle lækre vennetilbud i Butikken i Nordatlantisk Hus og du kan altid få kaffe til en særlig vennepris - 50% i Restaurant Nordatlanten.  

PYROPET STEARINLYS  -  15% rabat til venner af Nordatlantisk Hus

Pyropet lysene er designet af den islandske designer Thorunn Árnadóttir.  I butikken kan du få ugler, katte, rensdyr og små fugle, som små skulpturer, hvor metalskeletter afsløres undervejs mens lyset smelter.  Lysene er meget flotte, enten som skulptur, som et anderledes stearinlys og som en skeletskulptur til sidst.  

INVITATION til reception og åbning af udstillingen Frænder

Torsdag den 15. marts kl. 16
Nordatlantisk Hus

Nordatlantisk Promenade 1

5000 Odense C

 

FRÆNDER er en fælles udstilling med værker af fem af Færøernes fremtrædende, nutidige kunstnere.

 

Pól Skarðenni, Eyðun av Reyni, Guðrið Poulsen, Joel Cole, Edward Fuglø

 

Udstillingen viser bredden og spændvidden i nutidig færøsk kunst og rummer landskabsmalerier, skulpturer, installationer og kunsthåndværk.

 

 

Flere af kunstnerne deltager i åbningen.